Bemutatkozás

Szabó-Orosz Zsuzsanna vagyok, testnevelőtanár, aerobic edző és jógaoktató. A mozgás és a sport mindig közel állt hozzám. Iskolás koromtól kezdve, versenyszerűen kézilabdáztam. Édesanyám hatására (aki akkor még az egészségügyben dolgozott) fogalmazódott meg bennem, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, könnyebbé tenni az életüket, mindezt a mozgás által. Így kerültem az akkor, még Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karára (TF), ahol, mint testnevelő – gyógytestnevelő tanárként végeztem. Az egyetem kötelezővé tette, az edzői oklevelet is, és én az aerobic-ot választottam. Tanítás mellet  a Flex mozgásstúdióban helyezkedtem el, aerobic edzőként. Nagyon sokat köszönhetek a stúdió tulajdonosának, Horváth Hajnalkának, aki szakmailag és emberileg is nagyon sokat tanított nekem. Különböző óratípusokat tartottam (senior torna, gerinc tréning, alakformálás, step-aerobic, fitt-box), de közben éreztem, hogy valami hiányzik… Mindig szerettem a dinamikusabb óratípusok mellett, a nyugodt mélyebb „elmerülősebb” mozgásformákat is. Ebben az időben kezdtem el ismerkedni a jógával, kicsit mélyebben. Akkor találkoztam jelenlegi tanárommal, Bálint Jánossal, egy jógafesztiválon, ahol kipróbálhattam egy általa tartott jóga órát. Ennek hatására határoztam el, hogy jógát szeretnék tanulni és tanítani. Szerencsémre lehetőségem adódott nem sokkal ezután, hogy a Purnam Nemzetközi Jógaoktatói Akadémián tanulhattam. Itt végeztem el a meditáció oktatói képzést, majd a kislányom születése után a jógaoktatói képzést. Hálás vagyok, hogy olyan tanárral találkozhattam, aki a mai napig motivál és inspirál, csak reménykedni tudom, hogy ezt a szemléletet egyszer én is áttudom, majd adni a tanítványaimnak.

És, hogy mit jelent számomra a jóga?

Egy hatalmas önismereti utat, ami elkezdődött a jógaszőnyegen, és az életem minden egyes részletére kihat. Azt a fajta tiszta tudatosságot, ami először csak az ászanákon keresztül volt megtapasztalható és finoman beépült az életembe, ráeszmélve, hogy egy lecsendesített elmével mennyivel másképp látszódnak a dolgok. Egy olyan életforma, ahol a test, szellem és lélek egyensúlyban van. Ahol megtaláltam mindazt, ami mindig is hiányzott, hogy a sportos fizikai igénybevételen túl van valami, ami kondicionál mentálisan, ami ellazít és feltölt egyszerre. Ahol a lelkem szárnyal. Ahol minden egyes gyakorlás mást és mást tanít. Folyamatos alázatra, tiszteletre nevelve. Egy olyan út, ami az élet viharaival szemben megerősít, ahol a gyakorlások által megtalálom a lelki békém és a nyugalmamat. És ezt a nyugalmat, békét továbbadhatom, a szeretteimnek, tanítványaimnak.

Végzettségeim:

2003-2008 Se-Tsk Testnevelő – gyógytestnevelő tanár

2008 – Aerobic edző

2013 – Purnam jógaoktató Akadémia- Meditáció oktató képzés

2015 – Almásy Mozgásakadémia- 3D Yoga- Dinamikus jóga

2016 – Almásy Mozgásakadémia- SpineUp!-Preventív gerinctréning

2017 – Purnam Jógaoktató Akadémia- Hatha jógaoktató képzés

2017 – Fitmummy Training – Almásy Mozgásakadémia

2017 – Pre- és rehabilitációs tréner

2018 Core- stabilizáció – Almásy Mozgásakadémia

2018 Triplex trainer – Almásy Mozgásakadémia

2019 Fitmummy-Pre- és Postnatális tréner – Almásy Mozgásakadémia

2019-2022 Érzelmi intelligencia fejlesztő – személyiségfejlesztő – Személyiségfejlesztő Akadémia

Találd meg a legjobban hozzád illő jógastílust, kezdd el ma! Tekintsd meg óráinkat!

Kövess minket Facebookon és Instagramon!

Jógázz velem!

Szeretnél a Hajnalfény jóga stúdióban jógázni? Szívesen kipróbálnád valamelyik órát? Bejelentkezés előtt nézd meg az órarendet!