Fitmummy Training®

A Fitmummy Training ® az első magyarországi komplex, szülés utáni regenerációs program, melynek kidolgozásában gyógytornász is részt vett. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy nem csupán a has regenerációjára, a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére fókuszál, hanem a mozgásrendszert egységként kezelve, a tréningprogram egymásra épülő lépcsőiben a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítésével, illetve a funkcionális alapmozgásokat (újra)tanításával is foglalkozik, így segítve a kismamák aktív élethez és sportoláshoz való biztonságos visszatérését.”

„3 lépcsős tréningprogramunk nagy hangsúlyt fektet az alapok újraépítésére, majd ennek birtokában a teljes mozgásrendszer hatékony és biztonságos tréningjére.”

Mire számíthatsz a Fitmummy Training® során?

  1. Hasfal regenerációja (kiemelten a rectus diastasis kezelése, kiegészítve gátizomtornával és légzőgyakorlatokkal)
  2. Az izomfüző helyes funkciójának kialakítása, neuromuszkoláris kontroll újraépítése (core-stabilizáció)
  3. Funkcionális mozgásmminták fel-, illetve újraépítése

Mikor érdemes elkezdeni?

Úgy gondoljuk, hogy az első lépcső gyakorlatait már a gyermekágyi időszakban, tehát a szülést követő első 6 hétben is végeznie kellene a kismamáknak, hiszen a szöveti gyógyulás szempontjából az első 6 hétnek óriási jelentősége van. Ezért igyekszünk az ehhez szükséges információkat minél szélesebb körben a várandós kismamák tudomására hozni.
Mivel a tréning alapelve az idegrendszer és a mozgásrendszer kapcsolatának (neuromuszkuláris kontroll) helyreállítása, érdemes a szülést követően minél előbb elkezdeni a tréningprogramot. De akár pár hónappal, netán évvel a szülést követően is hatékony segítség lehet, főleg, ha régóta fennálló panaszokkal kell együtt élnie az anyukának.”

Ha szeretnél a tréningről további információkat, itt találod: www.fitmummy.hu

Ha magadra ismertél és segítségre van szükséged, szeretettel várlak!

Találd meg a legjobban hozzád illő jógastílust, kezdd el ma! 

Tekintsd meg óráinkat! Kövess minket Facebookon és Instagramon!

Kipróbálod a Fitmummy Training®-et?

Az alábbi gombra kattintva tudsz bejelentkezni.