Gerincjóga – Preventív gerinctréning

A gerincjóga egy olyan kellemes, harmonikus óratípus, ahol lágy zenére, komoly terhelés mellett valósul meg az alakformálás és a szellemi kikapcsolódás. Mindenki számára könnyen végezhető, elsajátítható gyakorlatsorok segítségével örömteli fejlődés tapasztalható.

A gerincjóga elsődleges célja a megelőzés és az utókezelés. Emellett a helyez légzés elsajátítása, valamint a stresszoldás, és a relaxációra való képesség javítása.

Mire számíthatsz egy gerincjóga órán?

A preventív gerinctrénig egy olyan mozgásforma, ahol átmozgatjuk a gerinc kisízületeit, erősítjük a gerinc megtartását és működését segítő izmokat. Megdolgoztatjuk a stabilitásért felelős mélyizmokat. Fejlesztjük az egyensúlyt, trenírozva az antigravitációs izmokat. Erősítjük a comb és farizmokat. Minden gerincjógaóra vezetett relaxációval zárul. A relaxáció nem meditáció és nem alvás, hanem a teljes testi és lelki ellazultság állapota.

Egy gerincjógaóra mindig az egész testet edzi, hiszen a tartás javításához, illetve a gerincoszlop szabad és egészséges mozgásához elengedhetetlen, hogy a test összes többi ízülete is erős és hajlékony legyen. A gyakorlatok egyszerűek, szinte mindenki által végezhetőek, ugyanakkor nem feltétlenül könnyűek. 

Tehát a gerincjógának számtalan jótékony hatása van, mégis az a legjobb benne, hogy alaposan átmozgattad az egész tested, mégsem érzel majd fáradtságot. Kipihentebb leszel, mint ahogy órára érkeztél.

Odafigyelsz a légzésedre?

A gerincjóga esetében is a gyakorlat alapja a légzés. A preventív gerinctrénig megnyújtja és felszabadítja a bordakosár körüli izmokat, ami a szabad légzés előfeltétele. A gyakorlatok során pontos instrukciókat kapsz arról, hova kell lélegezni, ezáltal fokozatosan megismered és tudatosítod a saját légzésmintánkat, és egyszerű légzőgyakorlatokkal fejleszthetjük azt.  A helyes légzésnek köszönhetően pedig sokkal hatékonyabban kezeled majd a felgyülemlett stresszt, valamint megtanulusz kikapcsolni és elengedni a feszültséget.

Az edzés kiválóan alkamas a gerincpanaszok enyhítésére és megelőzésére, megdolgoztatva az egész testet.

A preventív gerinctréningek időpontja a Hajnalfény jóga stúdióban: Hétfő, Csütörtök, 17:15-18:15

Jógázzunk együtt a gerinc egészségéért!

Találd meg a legjobban hozzád illő jógastílust, kezdd el ma! Tekintsd meg óráinkat!

Kövess minket Facebookon és Instagramon!

Kipróbálod a gerincjógát?

Az alábbi gombra kattintva tudsz bejelentkezni.